Reklama


Poprzedni temat «» Następny temat
nasze Gps'y
Autor Wiadomość
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-28, 20:38   

A ile wytrzymuje nawi bez zasilania??
_________________
Dlaczego w PL nie będzie banknotów 500zł?
Bo niektórzy biorąc pensje musieliby wydawać resztę :D
 
     
punchoo 
Junior Admin



Rok produkcji: '97 1.4 AEX
Pomogła: 6 razy
Wiek: 39
Dołączyła: 26 Kwi 2008
Posty: 3521
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-29, 06:56   

Nowa jak pamiętam 3,5h
_________________






www.klubseata.pl
 
     
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-29, 13:28   

To mniej więcej jak nawi w fonie. Też mi koło 3h spokojnie ponawiguje.
_________________
Dlaczego w PL nie będzie banknotów 500zł?
Bo niektórzy biorąc pensje musieliby wydawać resztę :D
 
     
p89 
Administrator



Rok produkcji: 2004
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 159
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-07-29, 20:14   

kris napisał/a:
To mniej więcej jak nawi w fonie. Też mi koło 3h spokojnie ponawiguje.


tak jak u mnie w nokii 5800 : ) po wyłączeniu nawigacji można jeszcze korzystać z telefonu,ja jestem zadowolony
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 55
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 591
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2013-07-30, 09:44   

U mnie w Galaxy S2 nawet tyle nie wytrzyma. Przedpotopowy palmtop MIO P-350 jak był nowy wytrzymywał ok. 3 godzin. Współczesne smartfony wręcz pożerają prąd, a to ze względu na duże zapotrzebowanie wyświetlacza(u mnie wg statystyk ok. 20-30 % energii), nie wspominając o wielordzeniowych procesorach, które przecież muszą "obrobić" oprogramowanie. Nawet gdy nawiguję na ładowarce to w ciągu godziny doładuje zaledwie 1-3% baterii. U szwagra na Galaxy S3 nawet tego nie osiąga. Ale jak ktoś potrzebuje tylko pokonać kilkudziesięciokilometrowy odcinek z pktu A do pktu B to telefon jest doskonałym narzędziem mimo niezaprzeczalnych niedociągnięć jest pomocny. Jednak nawigacja i program stworzony tylko do nawigowania to inna bajka i szczerze powiedziawszy raczej trudno porównywać telefon z aplikacją nawigacyjną i nawigację(urządzenie) z zainstalowanym programem stricte nawigacyjnym.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
     
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-30, 11:24   

Tylko navi w telefonie ma jedną przewagę. Wyszukuje info w necie, navi chyba tego nie zrobi.
Bogdan, co do tego ładowania top może zmien ładowarkę na taką o większej wydajności prądowej. Ja mam do Noki samochodówkę i nie ma problemu, ale kiedyś podłączyłem padniętego HTC i po godzinie nawet się nie włączył. Kupiłem 2-amperową i problemy odeszły.
Co do korzystania z navi godzinami to nieraz się zastanawiałem, po co ktoś np A1 jedzie po nawigacji? Osobiście używam papierowej nawigacji, dopiero zmieniam na zwykłą jak mam wjechać w miasto, lub objechać jakiś korek, czy wypadek.
Osobiście nadal nie czuję potrzeby zakupu navi. Może jeszcze do tego nie dorosłem??
_________________
Dlaczego w PL nie będzie banknotów 500zł?
Bo niektórzy biorąc pensje musieliby wydawać resztę :D
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 55
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 591
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2013-07-30, 23:02   

KSC_kris, tu nie chodzi o dorastanie. Po prostu wystarcza Ci to co masz i radzisz sobie bez navi-zanikający gatunek. Współczesne nawigacje też już są z możliwością łączenia się z netem i mają dostęp do wieeelu baz danych z korkami włącznie. Nawet najpopularniejsza chyba na naszym rynku Automapa ma bardzo bogatą bazę punktów POI i nawet za granicą znalazłem potrzebny mi sklep czy stację paliw. A co do ładowarki, no cóż może faktycznie za mała wydajność ale żeby wszystkim tak słabo ładowało co potwierdzają liczne wypowiedzi na forum Samsunga. Nie wiem jak inne smartfony. Zarówno ja jak i szwagier korzystamy z fabrycznej ładowarki więc chyba producent wie co wyprodukował(chyba). A nie jestem na tyle biegły w elektronice, ale czy przypadkiem zbyt duża moc ładowarki nie ma wpływu na sam telefon(akumulator)? No ale na ten temat to musiałby się wypowiedzieć ktoś mądrzejszy ode mnie w tej dziedzinie. W każdym razie nie od dziś wiadomo, że akumulator należy ładować jakim tam nominalnym prądem, ale to tylko moje domysły.
A co do nawigacji to kopalnią wiedzy jest portal http://www.my-navia.pl/
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
     
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-31, 00:18   

Bogdan napisał/a:
KSC_kris, tu nie chodzi o dorastanie.

:D Wiem, żartuje :D
Bogdan napisał/a:
A nie jestem na tyle biegły w elektronice, ale czy przypadkiem zbyt duża moc ładowarki nie ma wpływu na sam telefon(akumulator)?

Na pewno nie. Moc (max prąd) ładowark nie mówi nam ile będzie pobierał akumulator, tylko ile jest w stanie dać z siebie ładowarka. I jeśli tel, navi, czy inne urządzenie będzie potrzebowało mniej to OK, jeśli wiecej to wydłuży nam się czas ładowania. Proces ładowania jest kontrolowany przez urządzenie w którym znajduje się akumulator (tel, czy nawigacja). Ważne jest aby ładowarka mogła dać więcej niż chce tel, czy nawi.
Bogdan napisał/a:
W każdym razie nie od dziś wiadomo, że akumulator należy ładować jakim tam nominalnym prądem, ale to tylko moje domysły.

No trochę się to zmieniło. Są szybkie ładowarki, które kontrolują nie tylko prąd, ale i inne parametry ładowania.
Dla niedowiarków proponuję w aucie trochę wyjeździć aku, odpalić auto i zobaczyć czy ładowanie nie jest większe iż dawno temu zalecane 1/10 pojemności aku.
_________________
Dlaczego w PL nie będzie banknotów 500zł?
Bo niektórzy biorąc pensje musieliby wydawać resztę :D
 
     
superkonto13 
Forumowicz


Rok produkcji: 2000
Wiek: 23
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 19
Skąd: Bielany Wrocławskie
Wysłany: 2014-10-22, 21:33   

Mi tyłek zawsze ratowało Mio spirit cos tam z mapa na eu... cena ok 400 a przez 3 lata używałem teraz mam Nokię i powiem szczerze owszem bateria zdycha szybko.. Mam ładowarkę 1A i na 6 h styka potem i tak musze przerwę a wtedy mam 2 baterie za cale 12zl i kolejne 6h... jeśli komuś mało zawsze mam rezerwowe Mio w siedzeniu schowane.
Polecam here drive+ za łatwą obsługę lecz minus za mało opcji trasy (mio ma ich więcej i można wybierać)
A co do prądów ładowania to lepiej uważacie bateryjki Li-ion są krewniakami li-po oraz li-fe a te akumulatory nie lubią wielu rzeczy. Li-ion i li-fe nie wybuchną ale przegrzane , przebite szybko padną. Np podczas ładowania zbyt dużym prądem, lepiej kupić 2 baterie zamiennik za 10-20zl niż potem płakać ;-)
Ja na co dzień zabijam li-po które maja możliwości odpalenia samochodu wg wydajności a ich waga to ok 500g i mieszczą się w ręku ale równie imponująco potrafią się palić. :mrgreen:

Takie moje zdanie na podstawie gubienia się i użytkowania li-po na co dzień
 
     
mornaj 

Rok produkcji: 2017
Dołączył: 18 Sty 2017
Posty: 6
Skąd: Czersk
Wysłany: 2017-01-18, 07:41   

A ktoś z was może korzysta tak jak ja z google maps w smartfonie? :P
_________________
sell
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 55
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 591
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2017-01-18, 09:19   

Mi zdarzyło się kilka razy korzystać z wbudowanej androidowej nawigacji. Jak dla mnie ma kilka wad: 1)mało intuicyjna obsługa, 2)literki tak małe, że osoby z problemem krótkiej ręki nie widzą co się wpisuje i na co się patrzy(a powiększyć czy zmienić rozdzielczości się nie da), 3)obowiązkowy dostęp do netu, dla kogoś z niewielkim zasobem transferu danych, może być problemem czy wręcz uniemożliwić nawigowanie, a za granicą dodatkowe koszty roamingu, 4)niezbyt dokładne odzwierciedlenie adresów(Automapa bije tu na głowę).
Generalnie spokojnie może służyć za nawigację. Osobiście, mimo swoich niemałych wad, używam Automapy na osobnym urządzeniu nawigacyjnym(najtańsze z najtańszych i bez problemu sobie radzi). W smartfonie oprócz androidowej google maps używam darmowej MapFactor Navigator, która po zainstalowaniu map nie potrzebuje dostępu do internetu.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
     
plnzks 
Forumowicz



Rok produkcji: 1997
Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 481
Skąd: Opole
Wysłany: 2017-01-23, 21:19   

Do tej pory zawsze pozytywnie chwaliłem nawigacje Sygic na smartfony i do tej pory mam o niej dobra zdanie. Niedawno w moje posiadanie wpadła nawigacja TOMTOM Start 25 z dożywotnią aktualizacją map. Co prawda kupiłem używkę, ale z aktualizacją jak i z samym sprzętem nie mam żadnego problemu. Świetnie się sprawdza w trasach po europie (niemcy, holandia), mapy bardzo aktualne, nawi się nie wiesza, POLECAM W 100%
 
     
Salfar 

Rok produkcji: 1999
Dołączył: 12 Wrz 2017
Posty: 1
Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-09-12, 13:15   

Ja najbardziej lubię używać google maps , które sa według mnie niezawodne, ewentualne yanosika odpalam jeszcze na dłuższą drogę.
____________
autoprofesja.com.pl
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 55
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 591
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2017-09-14, 11:04   

Na Yanosiku nigdy nie jeździłem, więc się nie wypowiadam. Ale guglowe mapy wręcz pożerają transfer danych. Dla kogoś z ograniczonym transferem to może być problem i jeszcze większy problem za granicą. Tym bardziej, że sieci komórkowe nie do końca wzięły sobie do serca unijne dyrektywy w sprawie roamingu.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
     
.::Pani Reklama::.


Dolaczyl : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z Forum



baner_cordobaklub.png



Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Właœciciel: CordobaKlub.pl edit by DeX