Reklama


Poprzedni temat «» Następny temat
nasze Gps'y
Autor Wiadomość
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-28, 19:38   

A ile wytrzymuje nawi bez zasilania??
_________________
Dlaczego w PL nie b?dzie banknotów 500z??
Bo niektórzy bior?c pensje musieliby wydawa? reszt? :D
 
     
punchoo 
Junior Admin



Rok produkcji: '97 1.4 AEX
Pomogła: 6 razy
Wiek: 39
Dołączyła: 26 Kwi 2008
Posty: 3521
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-29, 05:56   

Nowa jak pami?tam 3,5h
_________________






www.klubseata.pl
 
     
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-29, 12:28   

To mniej wi?cej jak nawi w fonie. Te? mi ko?o 3h spokojnie ponawiguje.
_________________
Dlaczego w PL nie b?dzie banknotów 500z??
Bo niektórzy bior?c pensje musieliby wydawa? reszt? :D
 
     
p89 
Administrator



Rok produkcji: 2004
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 159
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-07-29, 19:14   

kris napisał/a:
To mniej wi?cej jak nawi w fonie. Te? mi ko?o 3h spokojnie ponawiguje.


tak jak u mnie w nokii 5800 : ) po wy??czeniu nawigacji mo?na jeszcze korzysta? z telefonu,ja jestem zadowolony
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 56
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 606
Skąd: Jastrz?bie-Zdrój
Wysłany: 2013-07-30, 08:44   

U mnie w Galaxy S2 nawet tyle nie wytrzyma. Przedpotopowy palmtop MIO P-350 jak by? nowy wytrzymywa? ok. 3 godzin. Wspó?czesne smartfony wr?cz po?eraj? pr?d, a to ze wzgl?du na du?e zapotrzebowanie wy?wietlacza(u mnie wg statystyk ok. 20-30 % energii), nie wspominaj?c o wielordzeniowych procesorach, które przecie? musz? "obrobi?" oprogramowanie. Nawet gdy nawiguj? na ?adowarce to w ci?gu godziny do?aduje zaledwie 1-3% baterii. U szwagra na Galaxy S3 nawet tego nie osi?ga. Ale jak kto? potrzebuje tylko pokona? kilkudziesi?ciokilometrowy odcinek z pktu A do pktu B to telefon jest doskona?ym narz?dziem mimo niezaprzeczalnych niedoci?gni?? jest pomocny. Jednak nawigacja i program stworzony tylko do nawigowania to inna bajka i szczerze powiedziawszy raczej trudno porównywa? telefon z aplikacj? nawigacyjn? i nawigacj?(urz?dzenie) z zainstalowanym programem stricte nawigacyjnym.
_________________
Nie dyskutuj z idiot?, bo najpierw sprowadzi ci? do swojego poziomu, a pó?niej pokona do?wiadczeniem
 
     
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-30, 10:24   

Tylko navi w telefonie ma jedn? przewag?. Wyszukuje info w necie, navi chyba tego nie zrobi.
Bogdan, co do tego ?adowania top mo?e zmien ?adowark? na tak? o wi?kszej wydajno?ci pr?dowej. Ja mam do Noki samochodówk? i nie ma problemu, ale kiedy? pod??czy?em padni?tego HTC i po godzinie nawet si? nie w??czy?. Kupi?em 2-amperow? i problemy odesz?y.
Co do korzystania z navi godzinami to nieraz si? zastanawia?em, po co kto? np A1 jedzie po nawigacji? Osobi?cie u?ywam papierowej nawigacji, dopiero zmieniam na zwyk?? jak mam wjecha? w miasto, lub objecha? jaki? korek, czy wypadek.
Osobi?cie nadal nie czuj? potrzeby zakupu navi. Mo?e jeszcze do tego nie doros?em??
_________________
Dlaczego w PL nie b?dzie banknotów 500z??
Bo niektórzy bior?c pensje musieliby wydawa? reszt? :D
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 56
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 606
Skąd: Jastrz?bie-Zdrój
Wysłany: 2013-07-30, 22:02   

KSC_kris, tu nie chodzi o dorastanie. Po prostu wystarcza Ci to co masz i radzisz sobie bez navi-zanikaj?cy gatunek. Wspó?czesne nawigacje te? ju? s? z mo?liwo?ci? ??czenia si? z netem i maj? dost?p do wieeelu baz danych z korkami w??cznie. Nawet najpopularniejsza chyba na naszym rynku Automapa ma bardzo bogat? baz? punktów POI i nawet za granic? znalaz?em potrzebny mi sklep czy stacj? paliw. A co do ?adowarki, no có? mo?e faktycznie za ma?a wydajno?? ale ?eby wszystkim tak s?abo ?adowa?o co potwierdzaj? liczne wypowiedzi na forum Samsunga. Nie wiem jak inne smartfony. Zarówno ja jak i szwagier korzystamy z fabrycznej ?adowarki wi?c chyba producent wie co wyprodukowa?(chyba). A nie jestem na tyle bieg?y w elektronice, ale czy przypadkiem zbyt du?a moc ?adowarki nie ma wp?ywu na sam telefon(akumulator)? No ale na ten temat to musia?by si? wypowiedzie? kto? m?drzejszy ode mnie w tej dziedzinie. W ka?dym razie nie od dzi? wiadomo, ?e akumulator nale?y ?adowa? jakim tam nominalnym pr?dem, ale to tylko moje domys?y.
A co do nawigacji to kopalni? wiedzy jest portal http://www.my-navia.pl/
_________________
Nie dyskutuj z idiot?, bo najpierw sprowadzi ci? do swojego poziomu, a pó?niej pokona do?wiadczeniem
 
     
KSC_kris 
Klubowicz


Rok produkcji: 2004
Pomogła: 21 razy
Dołączyła: 03 Maj 2008
Posty: 1708
Skąd: Radom, powiat
Wysłany: 2013-07-30, 23:18   

Bogdan napisał/a:
KSC_kris, tu nie chodzi o dorastanie.

:D Wiem, ?artuje :D
Bogdan napisał/a:
A nie jestem na tyle bieg?y w elektronice, ale czy przypadkiem zbyt du?a moc ?adowarki nie ma wp?ywu na sam telefon(akumulator)?

Na pewno nie. Moc (max pr?d) ?adowark nie mówi nam ile b?dzie pobiera? akumulator, tylko ile jest w stanie da? z siebie ?adowarka. I je?li tel, navi, czy inne urz?dzenie b?dzie potrzebowa?o mniej to OK, je?li wiecej to wyd?u?y nam si? czas ?adowania. Proces ?adowania jest kontrolowany przez urz?dzenie w którym znajduje si? akumulator (tel, czy nawigacja). Wa?ne jest aby ?adowarka mog?a da? wi?cej ni? chce tel, czy nawi.
Bogdan napisał/a:
W ka?dym razie nie od dzi? wiadomo, ?e akumulator nale?y ?adowa? jakim tam nominalnym pr?dem, ale to tylko moje domys?y.

No troch? si? to zmieni?o. S? szybkie ?adowarki, które kontroluj? nie tylko pr?d, ale i inne parametry ?adowania.
Dla niedowiarków proponuj? w aucie troch? wyje?dzi? aku, odpali? auto i zobaczy? czy ?adowanie nie jest wi?ksze i? dawno temu zalecane 1/10 pojemno?ci aku.
_________________
Dlaczego w PL nie b?dzie banknotów 500z??
Bo niektórzy bior?c pensje musieliby wydawa? reszt? :D
 
     
superkonto13 
Forumowicz


Rok produkcji: 2000
Wiek: 23
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 19
Skąd: Bielany Wroc?awskie
Wysłany: 2014-10-22, 20:33   

Mi ty?ek zawsze ratowa?o Mio spirit cos tam z mapa na eu... cena ok 400 a przez 3 lata u?ywa?em teraz mam Noki? i powiem szczerze owszem bateria zdycha szybko.. Mam ?adowark? 1A i na 6 h styka potem i tak musze przerw? a wtedy mam 2 baterie za cale 12zl i kolejne 6h... je?li komu? ma?o zawsze mam rezerwowe Mio w siedzeniu schowane.
Polecam here drive+ za ?atw? obs?ug? lecz minus za ma?o opcji trasy (mio ma ich wi?cej i mo?na wybiera?)
A co do pr?dów ?adowania to lepiej uwa?acie bateryjki Li-ion s? krewniakami li-po oraz li-fe a te akumulatory nie lubi? wielu rzeczy. Li-ion i li-fe nie wybuchn? ale przegrzane , przebite szybko padn?. Np podczas ?adowania zbyt du?ym pr?dem, lepiej kupi? 2 baterie zamiennik za 10-20zl ni? potem p?aka? ;-)
Ja na co dzie? zabijam li-po które maja mo?liwo?ci odpalenia samochodu wg wydajno?ci a ich waga to ok 500g i mieszcz? si? w r?ku ale równie imponuj?co potrafi? si? pali?. :mrgreen:

Takie moje zdanie na podstawie gubienia si? i u?ytkowania li-po na co dzie?
 
     
mornaj 

Rok produkcji: 2017
Dołączył: 18 Sty 2017
Posty: 6
Skąd: Czersk
Wysłany: 2017-01-18, 07:41   

A kto? z was mo?e korzysta tak jak ja z google maps w smartfonie? :P
_________________
sell
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 56
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 606
Skąd: Jastrz?bie-Zdrój
Wysłany: 2017-01-18, 09:19   

Mi zdarzy?o si? kilka razy korzysta? z wbudowanej androidowej nawigacji. Jak dla mnie ma kilka wad: 1)ma?o intuicyjna obs?uga, 2)literki tak ma?e, ?e osoby z problemem krótkiej r?ki nie widz? co si? wpisuje i na co si? patrzy(a powi?kszy? czy zmieni? rozdzielczo?ci si? nie da), 3)obowi?zkowy dost?p do netu, dla kogo? z niewielkim zasobem transferu danych, mo?e by? problemem czy wr?cz uniemo?liwi? nawigowanie, a za granic? dodatkowe koszty roamingu, 4)niezbyt dok?adne odzwierciedlenie adresów(Automapa bije tu na g?ow?).
Generalnie spokojnie mo?e s?u?y? za nawigacj?. Osobi?cie, mimo swoich niema?ych wad, u?ywam Automapy na osobnym urz?dzeniu nawigacyjnym(najta?sze z najta?szych i bez problemu sobie radzi). W smartfonie oprócz androidowej google maps u?ywam darmowej MapFactor Navigator, która po zainstalowaniu map nie potrzebuje dost?pu do internetu.
_________________
Nie dyskutuj z idiot?, bo najpierw sprowadzi ci? do swojego poziomu, a pó?niej pokona do?wiadczeniem
 
     
plnzks 
Forumowicz



Rok produkcji: 1997
Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 481
Skąd: Opole
Wysłany: 2017-01-23, 21:19   

Do tej pory zawsze pozytywnie chwali?em nawigacje Sygic na smartfony i do tej pory mam o niej dobra zdanie. Niedawno w moje posiadanie wpad?a nawigacja TOMTOM Start 25 z do?ywotni? aktualizacj? map. Co prawda kupi?em u?ywk?, ale z aktualizacj? jak i z samym sprz?tem nie mam ?adnego problemu. ?wietnie si? sprawdza w trasach po europie (niemcy, holandia), mapy bardzo aktualne, nawi si? nie wiesza, POLECAM W 100%
 
     
Salfar 

Rok produkcji: 1999
Dołączył: 12 Wrz 2017
Posty: 1
Skąd: Pozna?
Wysłany: 2017-09-12, 12:15   

Ja najbardziej lubi? u?ywa? google maps , które sa wed?ug mnie niezawodne, ewentualne yanosika odpalam jeszcze na d?u?sz? drog?.
____________
autoprofesja.com.pl
 
     
Bogdan 
Forumowicz



Rok produkcji: 2005 1.9 SDI (ASY)
Pomógł: 25 razy
Wiek: 56
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 606
Skąd: Jastrz?bie-Zdrój
Wysłany: 2017-09-14, 10:04   

Na Yanosiku nigdy nie je?dzi?em, wi?c si? nie wypowiadam. Ale guglowe mapy wr?cz po?eraj? transfer danych. Dla kogo? z ograniczonym transferem to mo?e by? problem i jeszcze wi?kszy problem za granic?. Tym bardziej, ?e sieci komórkowe nie do ko?ca wzi??y sobie do serca unijne dyrektywy w sprawie roamingu.
_________________
Nie dyskutuj z idiot?, bo najpierw sprowadzi ci? do swojego poziomu, a pó?niej pokona do?wiadczeniem
 
     
.::Pani Reklama::.


Dolaczyl : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z Forum



baner_cordobaklub.png



Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Właœciciel: CordobaKlub.pl edit by DeX